Dagplejen

Vibeke Bergmann

Dagplejer Profil

 

Om mig

Mit navn er Vibeke, jeg er født i 1967. Jeg startede som dagplejer i 2007, inden da var jeg tandklinikassistent og dette i 22 år. Jeg er gift med Jimmy og sammen har vi to dejlige sønner. Mike fra 1997 og Philip fra 2001, begge hjemmeboende. Vi bor centralt i Haarby på en almindelig villavej. Jeg synes selv, at jeg har indrettet min dagpleje, så der er rig mulighed for at udfolde sig både ude og inde, samt i meget kort afstand ligger der en super dejlig offentlig legeplads, som vi ofte benytter både sommer og vinter. Vi tager gerne på udflugt med børnene, når chancen byder sig.

 

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Det jeg vægter højt er, at børnene får en tryg og rolig hverdag, får skabt gode relationer til andre børn, samt omsorg for hinanden. At de bliver gjort selvhjulpen og det i et godt samarbejde med forældrene. Jeg tilrettelægger hverdagen ud for børnenes behov, trivsel og udvikling. Jeg bruger meget tegn til tale, så der hvor børnene endnu ikke har et sprog, kan vi undgå mange frustrationer hos barnet ved at benytte tegnesprog. Jeg arbejder med lærerplaner og fremtidens dagtilbud, hvilket børnene og jeg selv får meget udbytte af. Traditioner og højtider er også noget vi har på skemaet.

Jeg har meget fokus på at maden der bliver serveret, skal være en sund og varieret kost, gerne af nøglehulsmærket eller økologisk. Barnevognene og alt hvad børnene har med i løbet af ugen, er altid med hjemme til weekenden, da det er en god idé at få ajourført tasken for mangler, og at sengelinned kan blive skiftet, så det er friskt til en ny dejlig uge.

 

Legestue

Der er legestue hver uge, her er der mulighed for at børnegruppen kan møde andre børn og indgå i et større fællesskab med børn og voksne – hvilket også gør det mere trygt for det enkelte barn, at komme i gæstepleje, da det er de samme ansigter de møder. I legestuen tager vi udgangspunkt i samværet og de fælles aktiviteter med børnene.

 

Uddannelse/kurser

Vi er løbende på førstehjælpskursus, så det altid er den nyeste viden vi er opdateret med, samt andre relevante kurser.