Dagplejen

Anni Bjarnt

Dagplejeprofil

 

Om mig

Mit navn er Anni. Jeg er fra 1962 og jeg har været ansat ved dagplejen siden 1988.

Jeg er gift med Esben og vi har sammen to voksne børn, Thomas og Maja, samt beriget med pt. to børnebørn.

Vi bor på Akkerupvej tæt på byen med en dejlig natur i baghaven. Det ligger tæt på skov og i gåafstand til en dejlig offentlig legeplads.

Vi har en stor børnevenlig have med gynger, fliser, græs, stor sandkasse og et legehus. Der er egen indgang for dagplejen, et stort legerum og puslerum med plads til børnenes bleer og diverse. Resten af huset er også indrettet i børnehøjde.

 

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Det er vigtigt for mig i mit arbejde med børnene, at gøre dem selvstændige og selvhjulpne. Jeg ønsker at være med til, at give dem selvtillid og selvværd, derfor står min dagpleje for:

Ro, læring, tid til det enkelte barn – hver dag, fællesskab, leg, hjælpsomhed, empati for hinanden, omsorg samt en kærlig og tryg hverdag.

Jeg vægter meget højt, at vi er ude uanset vejret. Vi går i vandpytter, ser på snegle, kigger på en bille i forstørrelsesglas eller hvad børnene nu finder på.

Det er ligeledes vigtigt for mig at når børnene bliver hentet, at jeg får fortalt forældrene hvordan dagen er gået, hvordan barnet har haft det og hvis der er noget der skal snakkes om, er der også tid til det.

 

En typisk dag i min dagpleje

Dagen starter når alle børn er afleveret. Vi leger lidt og tager stilling til, hvad dagen skal indeholde. Vi spiser formiddagsmad sammen ved ni tiden.

Vi er ude og lege hver dag, vi går ture i skoven, på legeplads, til ænderne eller vi leger i haven. Vi blæser sæbebobler, bygger forhindringsbaner, synger og hører musik. Det kan også være vi lægger puslespil, maler, tegner, laver gymnastik eller kigger i bøger. Vi får altid en god snak om det vi ser.

Til middag får vi sund og varieret kost, dog er rugbrød altid en del af det. Børnene sover ude i egen barnevogn, eller inde på en madras eller en campingseng, hvis det fungerer bedre for barnet.

Eftermiddagsmad får vi når alle poderne igen er stået op, ca. ved 14.30 tiden. Børnene bliver løbende hentet, så eftermiddagen er herhjemme.

 

Uddannelse/kursus

Jeg har blandt andet;

Grundkursus for dagplejere

Løbende førstehjælpskursus

Kursus for, for tidligt fødte børn

Ud med sutten – ind med sproget

Fremtidens dagtilbud

Pædagogiske lærerplaner

Udviklingsprojekt - Trekløver

 

Legestue

Vi er i helddagslegestue om fredagen. Børnene bliver afleveret og hentet der. Forældrene sørger for alt, hvad barnet skal bruge til denne dag – dog ikke mad, det sørger vi for.

Det er dejligt for børnene at se og lege i en større flok. De lærer de andre dagplejere at kende, som de er i gæstepleje hos.