Dagplejen

Linette Maria Skovbo

Dagplejer Profil

 

Om mig

Jeg hedder Linette og er en glad og imødekommende årgang 85. Jeg bor i Glamsbjerg sammen med min mand og vores 2 drenge. Vi deler også adresse med vores kat Chili og kaninen Nuser.

 

Jeg er uddannet pædagog i 2013 og siden da, har jeg primært arbejdet på forskellige bosteder. Jeg er selv vokset op i et dagpleje-hjem og har virkelig nydt det. Da jeg selv fik børn, blomstrede min interesse for børns udvikling virkelig op og i januar 2020, blev jeg ansat i som dagplejer.

 

Værdier

Dagen i min dagpleje følger i høj grad børnenes initiativ. Jeg lægger meget vægt på, at se det enkelt barn, og roen og nærværet i min dagpleje gør, at vi nemt at sadle om, alt efter børnenes behov.

Jeg er optaget af barnets perspektiv og vigtigheden i at forstå, at alle handlinger sker på baggrund af noget. Det er min fornemste opgave, at være nysgerrig på deres ageren og handle derefter.

Gode relationer i dagplejen har også høj værdi. Det er både relationen til mig, men også til forældre, så jeg opnår en forståelse for det hverdagsliv, som er rammen hos de familier, der er hos mig. Relationen til de andre børn i gruppen er også vigtig og det er spændende, at arbejde med at skabe gode børnefællesskaber, som børnene kan udvikle sig i, sammen.

 

Læringsmiljø

Gennem den pædagogiske lærerplan arbejder vi med læringsmiljøer og særligt forståelsen af, at der er læring hele dagen. Det er mit ansvar, at skabe nogen gode rammer for børnene, som de finder tryghed i, så de er åbne og nysgerrig for at udforske. Det kan være gennem aktiviteter, som jeg planlægger og starter op, og som herefter lader sig udvikle ved at følge børnenes ideer og initiativ.

Dagligdagens små rutiner rummer også en masse læring, fx når vi skal ud og lege. Først finder vi tøjet fra børnenes plads, vi snakker om farver, måske er noget beskidt og vi får mudder på fingrene, de venter på tur, øver sig i selv at tage tøj på og de hjælper også hinanden.