Dagplejen

Lene Neider

Dagplejer Profil

 

Om mig

Jeg hedder Lene og er en årgang ´69. Bor alene, har 4 voksne børn, 4 svigerbørn og et barnebarn på vej.

Hele mit liv har jeg haft med børn at gøre. Først mine egne og senere i vuggestuer og børnehaver – og nu som dagplejer – og jeg elsker det.

Tænker at der snart flytter en hund ind hos mig…

Mine interesser er: naturen/udeliv, cykle, danse, kajak, mine børn.

 

Jeg har taget en del kurser:

Dagplejeruddannelsens grundmodul

Dagplejeruddannelsens introduktionsmodul

Planlægning af pædagogiske aktiviteter

Kollegial sparring

Kommunikation i teams

Børn og digitale medier

Førstehjælp

 

Værdier

Her ved mig sættes stor pris på, at have god tid, nærvær, tryghed og læring i det fri. Da jeg selv elsker at være ude, bruger vi haven, naturen og skoven rigtig meget. Vi er ude hver dag.

Vi arbejder på at blive selvhjulpne. Vi snakker meget i rim og remser. Vi bruger babytegn til de mindste.

Musik, sang og dans er også en stor del af hverdagen – gerne i det fri.   

Vores daglige rutiner starter med hygge over morgenmaden. Der spises formiddagsmad, middagsmad og eftermiddagsmad. Der puttes til en lur omkring klokken 12 – alt efter alder.

 

Læringsmiljø

Vi sætter rammer så man kan udvikle sin motorik/finmotorik. Vi leger og lærer i naturen. Vi finder dyr, lytter til fugle og vindens susen i træerne.  Når vi er i skoven, snakker vi om vejret, ligger og ser på himlen og skyerne, og vi lytter efter de mange lyde der er, når man er stille.

Jeg prøver at få naturen ind i deres udvikling i den alder, de nu har. Vi tæller blomster, dyr, blade og puster til bladene. Snakker farver i naturen og i de forskellige årstider.

Traditioner er også en del af hverdagen: Påske, Halloween og jul.

Børnene hjælper i hverdagen – i haven og med fx at dække bord. Jeg prøver at gøre dem selvhjulpne fx med at tage tøj på selv.

Jeg går meget op i at børnene selv får lov til at udforske og fordybe sig. Jeg skaber rammerne ud fra den alder børnene har.