Dagplejen

Laila Andreasen

Dagpleje profil

 

Om mig

Jeg hedder Laila, jeg er gift og jeg har to voksne drenge. Jeg startede som dagplejer i 2005.

Børnene har en stor stue at lege i samt en stor have med sandkasse, legehus, køretøjer mv.

 

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Den lille enhed med kun 4-5 børn giver plads til omsorg, tryghed og det enkelte barn i fokus.

De mange hverdagsrutiner giver ro både for børnene og for mig.

Jeg bruger meget tid på, at gøre børnene selvhjulpne ift. at lære, at tage tøj af og på, kravle op og ned, gå selv mv.

 

En typisk dag i min dagpleje

Vi bruger meget tid ude i haven, hvor der er mange bakker, hvilket er godt for motorikken. Vi går tit op til hønsene med madrester og henter æg som vi kan koge eller lave røræg af. Her lærer børnene at vi skal passe på, at de ikke løber ud. Derfra kan turen gå videre til hestene som enten er på marken eller i stalden. Børnene får lov at nusse og give dem gulerødder eller rugbrød. Vi kan også finde på, at gå en tur i marken eller i skoven, som ligger bag ved haven. Her er det sjovt at løbe på de store bakker eller ind i skoven og samle kogler, grene og lede efter dyr.

Vi henter grøntsager i urtehaven eller vindruer i drivhuset.

Derudover besøger vi børnehaven i Gummerup, hvor vi kan lege på legepladsen og hvis der er et stort barn der skal starte i børnehaven kan de besøge de andre børn. Nogen gange er vi heldige, at der holder en bus ind ved mit hus, som vi så kan komme med.

Vi har også muligheden for, at tage på tur i ladcykel eller i bil til kollegaer.

Vi kan også godt finde på, at lave kreative ting efter årstiderne ud fra hvad vi finder i naturen. Vi synger, læser bøger, laver puslespil mv.

 

Højtider

Vi holder jule- og påskefrokost i ”Hytten” og måske kommer der besøg af påskeharen. Der holdes fastelavnsfest i Hytten og vi pynter Matas i Glamsbjerg op til jul. De kreative ting vi laver er tilpasset børnenes alder da de selv skal kunne deltage i det.

Derudover er der dagplejedag, sangens dag mv.

 

Uddannelse/kurser

Butiksuddannet i dagligvarebutik

Dagpleje grundkursus

Løbende førstehjælpskurser

Trekløver kursus

Dialogisk læsning

Babytegn

Ud med sutten – ind med sproget

Motorikkursus

Kost til børn

 

Husdyr

Vi har hund, kat, høns og to ponyer.

 

Legestue

Vi er i helddagslegestue hver tirsdag i ”Hytten” i Glamsbjerg. Det er en rigtig god dag, hvor børnene vænner sig til større enheder og gør dem klar til børnehave. Børnene lærer de andre voksne og børn, at kende når/hvis de skal i gæstepleje. Det giver os voksne muligheder for at bruge hinandens ressourcer samt mulighed for at dele børnene op i grupper.

Her kan vi finde på at gå en tur på brandstationen, lege ude på Børnehaven Uglebos legeplads, hvor vi også jævnligt er på besøg så de store børn vænner sig til børnehavestart. Ind imellem udstiller vi børnenes kreative ting i ABC.