Dagplejen

Helen Hansen

Helen Hansen Kløvervænget 1 5620 Glamsbjerg

Dagplejer Profil

 

 

Om mig

Mit navn er Helen Hansen. Jeg startede som dagplejer i november 1985. Jeg bor i mit eget hus. Jeg har to børn og fem børnebørn. Ingen husdyr. Mit hus er i to etager plus en kælder, vi bruger hele stueetagen til dagpleje. Min have er delt op i en del der er privat og en del til dagpleje. Der er sandkasse, gynge og legehus med rutsjebane.

 

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

I mit arbejde lægger vægt på tryghed, nærvær, læring og omsorg. Børnene skal også nå så langt de kan med at blive selvhjulpne. Det er vigtigt for mig at have en god kontakt til forældrene.

Da jeg bor tæt på skoven, er det oplagt at gå tur der for at se om der nogle dyr og lytte til fuglene. En dag fandt vi en død snog… Det var spændende.

 

En typisk dag i min dagpleje

Dagen starter med morgenmad for dem der skal have det. Så er det tid til historiefortælling og lidt leg til alle er kommet. Derefter får vi lidt formiddagsmad inden vi går ud og leger, det kan også være besøg hos en kollega. Så går vi ind og vasker hænder og får noget frokost. Når maden er spist, skal legetøjet ryddes op inden det er tid til en middagslur. Efter middagsluren står den på eftermiddagsmad og så er der fri leg, sang, musik og historielæsning inden børnene bliver hentet.

 

Højtider

Højtider fejres mest i legestuen, men også herhjemme. Nogle gange er forældre og bedsteforældre med til det. Vi laver pynt til højtiden og får mad som passer til.

 

Uddannelse/kurser

Jeg deltager på førstehjælpskurser når de tilbydes. Så har jeg et kursus om leg med sprog og har deltaget i alt hvad der har været igennem tiderne, herunder grundkursus.

 

Legestue

Jeg kommer i legestue en gang om ugen. Jeg syntes at det er vigtig, så børnene kan skabe relation til andre end mig. De lærer også at være i en større gruppe. Det er godt i forhold til opstart i børnehave.