Dagplejen

Bente Skytte

Dagplejer Profil

 

Om mig

Jeg hedder Bente Skytte født i 1963 og jeg gift med Anders. Vi har to voksne piger og 6 skønne børnebørn. Så har jeg en hund som hedder Vaks, han er en lille tysk ruhåret som elsker børn, men er kun sammen med dagplejebørnene når jeg er der. For det meste ligger han i sin kurv i køkkenet eller er hos Anders på kontoret.

I min fritid elsker jeg vores camping liv, jeg læser rigtig mange bøger, løber og går mange turer og derud over er jeg er rigtig meget sammen med vores familie.

Jeg startede som dagplejer i oktober 1989 og da det er så spændende et job, så jeg holder fast i det.

 

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

For mig er det vigtigt at skabe ro og tryghed omkring det enkelte barn og møde barnet der hvor det er. På den måde har jeg den optimale mulighed for at inspirere og stimulere børnene i deres leg og udvikling. For mig er tiden ikke vigtigt dvs. at hvis vi er i gang med en god leg, afbryder jeg den ikke, fordi jeg evt. havde planlagt noget andet. Selvfølgelig gør vi alt for, at komme til aftalte tider hos en kollega osv. men for mig er det vigtigt at havde ro omkring det vi laver og ikke stresse afsted. Det giver mig mulighed for at skabe en dag fuld af nærhed, omsorg og opmærksomhed. Derfor har jeg også indført det jeg kalder tøffetid hvor vi bare er i nuet og nyder og lave ¨ingenting¨. Altså bare lægge stille og snakke om hvilken strømper vi har på eller hvilken farve øjne vi har eller synge en stille sang.

Jeg inddrager også børnene i hverdagens gøremål så som at smøre mad, dække bord, taget af bordet og fylde i opvaskemaskinen, vi bager også rigtigt tit. De hjælper f.eks. med at finde deres tøj når vi skal ud. Det gør at de bliver selvhjulpne og de elsker at være med og er meget stolte når de har løst en opgave.

Det er dog vigtigt for mig, at nævne at jeg derudover også er rigtig meget ude med børnene. Jeg har en rar have, hvor der er plads til at løbe, lege og være. Jeg elsker naturen og sjove ture i skoven, hvor vi kan lege i vandpytter, finde snegle og alt muligt andet sjovt. Vi mærker vinden på vores kinder, dufter til blomsterne, lærer om farver og former i de fire årstider, samler sjove ting som vi kan bruge, når vi er kreative,

En typisk dag hos mig findes faktisk ikke. Hver dag bringer nye sjov ting, men selvfølgelig er der jo ting som går igen fra dag til dag, som morgen hygge, hvor vi stille og roligt får starte dagen op, det kan være med at læse, eller synge eller bare hygge over morgenmaden.

 

Legestue

Vi er i heldags legstue hver mandag dvs. barnet bliver afleveret og hentet i legstuen. Vi er en gruppe på 6 dagplejer der arbejder sammen. Legestuen er et rigtig godt sted for det enkelte barn, så det kan blive tryg ved de andre dagplejer og deres børn i gruppen, det gør at når de skal i gæstepleje kender de dagplejeren og hendes børn og er tryg ved dette. Legestue er også vigtig for at vi kan sparre med hinanden og hjælpe hinanden omkring alle børn. Børnene nyder at være sammen med hinanden og spejle sig i de børn der er ældre. Det gør også at en eller to dagplejer har mulighed for at fordybe sig et projekt med enten de store eller små børn.

Højtider så som jul osv. fejrer vi gerne sammen i legestue.

 

Uddannelse/kurser:

Jeg er uddannet bager, men jeg har altid haft med børn at gøre, først som barnepige, så ung pige i huset, senere har jeg uddannet mig til gymnastik instruktør for mor far, barn og puslinge. Her igennem har jeg også fået en del kurser omkring motorik, barnets udvikling osv.

Kursus i barnepleje og barnetrivsel

Grund kursus for dagplejer

Førstehjælps kursus

Motorik kursus

Tre kløver kursus

Kursus i forældresamarbejde

Kursus i Den svære samtale

Kursus 1 i psykologi fra Folke universitetet

Tegn til tale (Babytegn)

Jeg har igennem mange år haft en del børn med særlige behov, særlige sensitive børn, for tidligfødte børn.

Børn med motoriske udfordringer, børn med sprogudfordringer.