Dagplejen

Inga Vestergaard Nielsen

Dagplejer Profil

 

Om mig

Mit navn er Inga Vestergaard Nielsen. Jeg har været dagplejer siden 1994. Jeg er gift med Ole og vi har sammen to voksne drenge, Anders og Christian. Derudover har vi en dejlig gravhund, Olsen.

 

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Det vigtigste her hos mig er; Tryghed og omsorg. Derudover er det vigtigt for mig, at børnene deltager i alt, hvad jeg/vi laver; smøre mad, dække bord, hænge tøj op, give blomsterne vand m.m.

Jeg er glad for sang og musik og jeg bruger det dagligt. Jeg har fokus på krop og bevægelse via sang og musik. Vi triller, tumler, kravler op og ned, hopper osv. Børnene får massage til blid musik. Fra september til april går vi til sang og musik i Flemløse Kirke en time hver torsdag.

Vi går ture i området og ser på vindmøller, traktorer, heste og andre dyr.

 

En typisk dag i min dagpleje

Dagen starter typisk kl. 6, hvor vi stille siger godmorgen, spiser morgenmad, hygger stille og roligt, og de små får måske en morgenlur.

Ved 9 tiden er alle kommet og vi spiser lidt formiddagsmad. Når vejret er til det tager vi maden med på tur. Vi stopper op og kigger på det vi møder på vores vej, dyr, traktorer, vindmøller, blomster m.m. Vi får på den møde mange gode snakke og lærer mange nye ord og begreber. Vi leger meget i haven, læser og synger.

Kl. 11-11.30 spiser vi frokost og igen, hvis vejret er til det spiser vi udenfor. Derefter er det tid til middagslur. Børnene sover til de vågner, ca. 1,5 til 3 timer, hvorefter vi spiser eftermiddagsmad. Derefter er der fri leg og hygge. Det er vigtigt at der bliver sagt ordentligt farvel når børnene bliver hentet.

 

Højtider

Vi fejrer de forskellige højtider, som påske, fastelavn, jul m.m. Vi laver forskellige kreative ting ud fra årstiderne, synger sange der passer til og har forskellige oplevelser tilknyttet.

 

Uddannelse/kurser

Jeg har været på alle de tilbudte kurser.

 

Husdyr

Hund

 

Legestue

Vi er i legestue i Glamsbjerg hver tirsdag, hvor forældrene afleverer/henter børnene. Her møder børnene gruppens andre børn og voksne, hvilket giver en tryghed når børnene skal i gæstedagpleje. Det at vi mødes i legestuen giver mulighed for andre aktiviteter når vi er flere voksne.

Vi fejrer højtiderne sammen her.