Børnehaven Uglebo

Børnegruppen Reden

På afdelingen Reden er vi livlige, nysgerrige, livsglade og sprudlende 3-4 årige børn. Her starter børnehave livet.

Vi er "Rede" børn.....

Vi lægger vægt på her er meget personale i forhold til antallet af børn, så alle børn kan blive set, hørt og forstået og hjulpet på vej videre hele dagen.

Vi øver os i at gå i Uglebo, vi opøver nye færdigheder, og vi øver os i at "kunne alting selv". Vi griner, leger, pjatter, sover måske en middagslur, går en lille tur med kammeraterne, finder en snegl eller en flot sten, leger med modelervoks, får læst historier og fortalt eventyr, synger en sang, lytter til guitarspil, leger med og i vand, beundrer og lærer af de "store" i børnehaven, cykler, rutcher og gynger eller  finder en stille krog til fordybelse, sider og putter hos en voksen eller driller alt hvad jeg kan. Jeg lærere og afprøver mig selv i alle mulige nye sammenhænge, støttet, inspireret og hjulpet på vej af kompetente voksne. 

Vi synger en lille sang.
Hvad der sker i dag og i morgen, det er altid spændende.
Når dit barn er max. 3,4 år udarbejdes der en sprogscreening på det. Screeningen viser barnets aktuelle sproglige udvikling og vi taler altid med Dig som forældre om, hvad screeningen viser om netop Dit barns aktuelle sproglige udvikling.

At lytte til en kollektiv besked. Vi "læser" i bøger mens vi venter på, de sidste er færdige på toilettet.

Vi øver daglige rutiner, og det at være selvhjulpne og at kunne selv, også at tage madpakken frem, at tage tøj af og på og meget, meget andet. 

Vi øver os i at være gode kammerater

Vi øver os i at modtage en kollektiv besked - og efterleve den. 

Vi øver os i at klippe, klistre, synge, danse, glæde os, grine, pjatte, male, hopppe, vente på tur, vinke farvel, lytte til kammerater, lære af kammerater, give kram, lave mad til mine kammerater, dele med andre, holde bordskik, lytte til nye historier, sange, vi ser oplever, glædes og lever her og nu.